Хостинг для реселлеров

Seo Services

ПРИЙНЯТО ЗАКОН ПРО РИНОК ЗЕМЛІ В УКРАЇНІ



Монобільшість Верховної Ради 31 березня підтримала в цілому запуск ринку землі в Україні. Законопроеєкт, який не могли ухвалити від Дня незалежності, підтримали на вимогу МВФ та після прохання президента Володимира Зеленського.
Головне:
  • купувати землю зможуть тільки фізичні особи (не компанії);
  • купувати можуть не більше 100 гектарів "у руки";
  • з 2024 року зможуть купувати землю та юридичні особи, тоді "поріг" збільшать до 10 тис. га;
  • ринок запустять у липні 2021-го;
  • продавати державну та комунальну землю не будуть.
Документ передбачає, що землю можна буде купити тільки безготівковим розрахунком. Водночас всі кошти перевірятиме податкова. У Раді обіцяють, що контролювати власників будуть ретельно, і ніхто не зможе мати більше, ніж треба, незважаючи на ту кількість фірм і підприємств, які на нього оформлені.
За попередніми оцінками, вартість гектара буде в районі 2-3 тисяч доларів. Водночас нардеп від "Слуги народу" Дмитро Соломчук прогнозує, що через 2-3 роки вартість землі в Україні буде понад 5 тисяч євро, а після 2026 року гектар коштуватиме понад 10 тисяч євро.
Держава допомагатиме фермерам – в уряді запустять спеціальну програму і під неї виділять близько 4 млрд гривень.
Іноземці не можуть купувати землю до проведення всеукраїнського референдуму. Очікується, що референдум буде проведений у найближчі роки, але ніякого окремого закону по ньому немає.
Джерело:
https://www.obozrevatel.com

ПРИЙНЯТО ЗАКОН ПРО РИНОК ЗЕМЛІ В УКРАЇНІ ПРИЙНЯТО ЗАКОН ПРО РИНОК ЗЕМЛІ В УКРАЇНІ Reviewed by Пресцентр Великобудищанської ОТГ on березня 31, 2020 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.