Короваї в Україні мають давню традицію. Різноманітність їх видів, форм та оздоблення просто вражає. Завдяки правильним і вишуканим прикрасам короваї, як і будь-які інші кондитерські вироби, можуть бути не просто красивими, а шедеврами в світі солодощів. Попри поширену думку, їх випікають не тільки для весілля, а й для зустрічі дорогих гостей, на заручини й, навіть, великодні свята. Цей священний хліб втілює ознаки традицій кожної сільської місцевості, фантазію та майстерність пекарів.
Сьогодні в рубриці «ЗНАЙ НАШИХ» розповідаємо про 76-річну майстриню-коровайницю з Броварок Гадяцького району Наталію Мариненко .
Жінка розповіла, що спеціальності пекаря не має і все життя пропрацювала техпрацівником в сільській школі, але з дитинства любила «возитися» з тістом, тому вважає, що для неї це не просто захоплення, а улюблена справа. Наталія Романівна випікає не тільки короваї, а й багато різних весільних смаколиків, без яких, за звичаями, не відбувається весілля. Її роботи – справжні витвори кондитерського мистецтва, здатні задовольнити найвибагливіший смак та стати окрасою будь-якого свята. Солодкими шедеврами майстрині залюбки ласують у різних куточках нашої Гадяччини. Вони смачні, вміло і зі смаком оздоблені, створені в українській манерах, а головне – випечені з душею. Дуже любить коровайниця готувати з тіста пташок. Адже птахи – це символ вірності. «Спочатку виліплюю, відправляю випікатися, а потім сідаю і починаю розмальовувати. Дизайн у мене свій та щоб все вдалося потрібно просто любити свою справу і людей» - говорить майстриня і додає, що пекти коровай потрібно завжди у гарному настрої, інакше до випікання навіть підступати не варто.
До речі, донька нашої героїні також шанує українські традиції. Вона гарно малює та виготовляє ляльки-мотанки, які є оберегом.
Тож бажаємо жінкам натхнення і надалі продовжувати займатися гарною справою, яка робить не тільки їх, а і всіх оточуючих щасливими.
Сьогодні в рубриці «ЗНАЙ НАШИХ» розповідаємо про 76-річну майстриню-коровайницю з Броварок Гадяцького району Наталію Мариненко .
Жінка розповіла, що спеціальності пекаря не має і все життя пропрацювала техпрацівником в сільській школі, але з дитинства любила «возитися» з тістом, тому вважає, що для неї це не просто захоплення, а улюблена справа. Наталія Романівна випікає не тільки короваї, а й багато різних весільних смаколиків, без яких, за звичаями, не відбувається весілля. Її роботи – справжні витвори кондитерського мистецтва, здатні задовольнити найвибагливіший смак та стати окрасою будь-якого свята. Солодкими шедеврами майстрині залюбки ласують у різних куточках нашої Гадяччини. Вони смачні, вміло і зі смаком оздоблені, створені в українській манерах, а головне – випечені з душею. Дуже любить коровайниця готувати з тіста пташок. Адже птахи – це символ вірності. «Спочатку виліплюю, відправляю випікатися, а потім сідаю і починаю розмальовувати. Дизайн у мене свій та щоб все вдалося потрібно просто любити свою справу і людей» - говорить майстриня і додає, що пекти коровай потрібно завжди у гарному настрої, інакше до випікання навіть підступати не варто.
До речі, донька нашої героїні також шанує українські традиції. Вона гарно малює та виготовляє ляльки-мотанки, які є оберегом.
Тож бажаємо жінкам натхнення і надалі продовжувати займатися гарною справою, яка робить не тільки їх, а і всіх оточуючих щасливими.
УКРАЇНСЬКИМ ТРАДИЦІЯМ – НАША ШАНА ТА ПОВАГА
Reviewed by Пресцентр Великобудищанської ОТГ
on
березня 10, 2020
Rating:

Немає коментарів: