Хостинг для реселлеров

Seo Services

ЩО МОЖНА РОБИТИ НА ТЕПЛОГО ОЛЕКСИ, А ЧОГО НЕ МОЖНА



У православній церкві 30 березня відзначають “Теплого Олекси” – День святого Олексія, чоловіка Божого.

Святий Олексій народився в заможній родині, і всі пророкували йому багате і безтурботне життя. Однак Олексій в певний момент, увірувавши в Бога, вирішив присвятити себе служінню Всевишньому. За день до весілля він втік з дому і довгі роки провів у працях, молитвах, добрих справах, харчуючись лише милостинею. Через деякий час він повернувся додому і жив там в комірчині, оскільки батьки його не впізнали і всі роки продовжували оплакувати свого сина.

Святий Олекса жив у Римі в IV столітті. За християнськими переказами, якось у нього було видіння про смерть матері і, щоб вимолити в Бога її життя, чоловік вирішив покинути дружину та відректися від власного щастя. Протягом 17 років він щоночі молився у храмі Пресвятої Богородиці. Діва Марія змилосердилася над ним і, з’явившись йому, сповістила, що Олексій є чоловіком Божим.

Українці вважали, що “Олексій, чоловік Божий, зиму нанівець зводить”. Народні спостереження свідчать, що до 30 березня в Україну приходить справжнє тепло, тому народ дав ще одну назву цьому дню – Теплого Олекси.

У першу чергу з молитвами до нього звертаються пасічники та хлібороби, а також мисливці та рибалки.
Зокрема, пасічники вже виносять вулики – та моляться, щоб бджоли не шукали інших хазяїв. Заодно придивлялися: якщо ясним був ранок – то рої виходити будуть ранками, а якщо вечір – то вечорами.

Люди починають збирати березовий сік, що цього дня вважається цілющим.
За народними прикметами, на Теплого Олекси не можна працювати, шити й в'язати. Проте церква цього не забороняє: священники проти лише тієї роботи, що заважає помолитися та сходити до храму.

Прати можна – але, за повір’ям, робити це потрібно у талій воді: тоді речі стануть міцними та служитимуть довго.

Якщо господарі нещодавно народили дитину, то їм неможна нічого позичати з дому цього дня (жодної речі чи копійчини) – щоб не віддати щасливу долю дитини.

Також на Олексія не сідають в сани – щоб повз виконання своїх бажань не проїхати.
Крім того, не вирушають у довгі поїздки – особливо якщо Теплий Олексій випадає на понеділок, як цього року.

Прикмети на Теплого Олекси
  • Яка погода на Олекси – таким і Великдень буде.
  • Тепла погода та сонячна – до урожайного року, холодна – до затяжної весни.
  • Струмки широко біжать – до мокрого літа.
  • На Теплого Олекси бджоли зробили перший обліт – чекай доброго медозбору.
  • Якщо гуси високо летять – до снігопадів.
Джерело:
https://glavred.info

ЩО МОЖНА РОБИТИ НА ТЕПЛОГО ОЛЕКСИ, А ЧОГО НЕ МОЖНА ЩО МОЖНА РОБИТИ НА ТЕПЛОГО ОЛЕКСИ, А ЧОГО НЕ МОЖНА Reviewed by Пресцентр Великобудищанської ОТГ on березня 30, 2020 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.