Хостинг для реселлеров

Seo Services

ВЕЛИКОДНІ КРАСУНІ ВІД ЖИТЕЛЬКИ БОБРИКА - РУДЧЕНКО НАТАЛІЇ МИХАЙЛІВНИ


Великдень, Світле Воскресіння Христове – найбільш шановане, урочисте й радісне свято у церковному календарі.
До нього усі ретельно готуються, а ще дотримуються традицій та заборон.
Одним із головних атрибутів великоднього столу є паски. Ця солодка здобна випічка – символ присутності Бога у житті людей, хліб вічного життя.
За яким рецептом  пекти паску, чи завжди вдається головна страва великоднього столу, і як взагалі відбувається процес випікання. Відповість на запитання та поділиться своїм рецептом героїня нашої рубрики «ПОДІЛИСЬ СВОЇМ РЕЦЕПТОМ ПАСКИ» жителька села Бобрик – Наталія Михайлівна Рудченко.


«Паска є неодмінною окрасою святкової великодньої трапези,- говорить Наталія Михайлівна. Печу паску щороку. Рецепт ніколи мене не підводив — завжди легко піднімається, гарно випікається, а ті хто пробував говорять, що дуже смачні».

Це особливий і дуже чистий процес. Братися до справи потрібно з гарним настроєм і спокійною душею.
Особлива умова для випікання паски -  ідеальна тиша у хаті, щоб ніхто не галасував і, не дай Боже, не сварився.



Отож, рецепт від пані Наталії:
Iнгредієнти :
200 мл молока;
100 г борошна;
40 г свіжих дріжджів;
30 г цукру;
350 г борошна;
200 г вершкового масла;
200 г цукру;
8 яєчних жовтків
1/2 ч. л солі;
150 г родзинок;
цедра  1 лимона

Крок 1
Спочатку готуємо опару. У великій мисці змішуємо дріжджі, цукор і тепле молоко. Перемішуємо, і поки дріжджі розчиняться — додаємо 100 г борошна.
Накриваємо опару  рушником  і відставляємо в тепле місце на 30-40 хвилин. За цей час опара повинна збільшиться в об'ємі у 2-3 рази.

Крок 2
Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо з цукром, поки маса посвітлішає та збільшиться в об’ємі вдвічі. Потім додаємодо цю масу до готової опари і добре вимішуємо. Сюди ж відправляємо сіль, розм'якшене вершкове масло.
Просіюємо (обов'язково) і вводимо поступово борошно. Починаємо вимішувати  тісто. Знову накриваємо і ставимо в тепле місце, щоб добре підійшло.

Крок 3
Коли наше тісто збільшиться в об'ємі в декілька раз, додаємо до нього раніше залиті окропом родзинки та натерту цедру лимона. Руки змащуємо олією та викладаємо у форми, заповнюючи приблизно наполовину і ще  раз залишаємо тісто підходити на 30-40 хвилин.

Крок 4
Випікаємо паски 40-50 хвилин залежно від розміру форм.

Крок 5
Готуємо глазур для пасок.
Для цього знадобляться  яєчні білки, цукрова пудра, лимонний  сік. Білки збиваємо, поступово додаючи цукрову пудру, в кінці вливаємо лимонний сік, для того щоб маса не розпливалася та була блискучою. Наносити глазур потрібно на теплі паски ні в якому разі не на гарячі, вони можуть деформуватися.
Декоруємо паски за своїм бажанням.


Зичимо всім миру, любові, достатку, радісних Великодніх свят і смачної паски!

ВЕЛИКОДНІ КРАСУНІ ВІД ЖИТЕЛЬКИ БОБРИКА - РУДЧЕНКО НАТАЛІЇ МИХАЙЛІВНИ ВЕЛИКОДНІ КРАСУНІ ВІД ЖИТЕЛЬКИ БОБРИКА - РУДЧЕНКО НАТАЛІЇ МИХАЙЛІВНИ Reviewed by Пресцентр Великобудищанської ОТГ on квітня 16, 2020 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.