Хостинг для реселлеров

Seo Services

РЕЦЕПТ ПАСКИ ВІД ЖИТЕЛЯ ВЕЛИКОБУДИЩАНСЬКОЇ ГРОМАДИ ВЛАДИСЛАВА ДУДНИКА



Православні християни на порозі найголовнішого свята — Світлого Христового Воскресіння. Підготовка до нього пов'язана з безліччю церковних і народних традицій, що передаються з покоління в покоління. Проте цього року, у зв’язку з карантином, святкування не будуть такими, як завжди. Та все ж перед цим святом кожна господиня згадує свої найкращі сімейні рецепти приготування одного з головних кулінарних атрибутів великоднього столу — паски,бо для багатьох це не просто здоба — це таїнство. І якщо досвідчені господині знають, як приготувати найсмачнішу паску, яка неодмінно припаде до смаку всім членам сім'ї, то молоді ґаздині не завжди можуть впоратися з цим не легким завданням.

Ми з радістю допоможемо вам з вибором найбільш вдалого рецепта, запропонувавши кілька перевірених рецептів пасок наших земляків. Саме з цією метою ми розпочинаємо рубрику «ПОДІЛИСЬ СВОЇМ РЕЦЕПТОМ ПАСКИ».



Здається, випічка — справа жіночих рук. Але це не так! Чоловіки теж можуть багато чого зробити на кухні! Сьогодні рецептом своєї паски ділиться сімнадцятирічний Владислав Дудник, житель Великобудищанської ОТГ. Навчається він в Гадяцькому обласному науковому ліцеї – інтернаті імені Є. П. Кочергіна. Кулінарією юнак захоплювався ще з самого дитинства, а самі паски випікає вже 4 роки і має власний рецепт, крім пасок задоволення приносить ще й випікання тортів.

«Приготування Великодньої паски — це ціле мистецтво», — говорить Владислав. Тісто для неї дуже примхливе: воно готується в добре прогрітому місці, де постійна температура і немає протягів. Тісто має бути щільним і волокнистим, ні в якому разі не пухким, як звичайне здобне тісто. Добре спечена паска зберігається і не черствіє тиждень, а то і більше.



Для того, щоб спекти гарну паску, потрібні хороші дріжджі, хороше сухе борошно і гаряча піч або духова шафа. Отож, рецепт паски Владислава Дудника:

На 5 – 6 кг просіяного борошна потрібно 1 л молока, 15 яєць і 15 жовтків, 100 г дріжджів,1 літрову банку цукру, 500 – 600 г масла, 100 – 150 г смальцю, 100 г олії, 100 г коньяку або горілки, 150 – 300 г родзинок, жменя цукатів, пакетик ваніліну, цедра 1-го лимона і апельсина.

Готуємо опару: до 1 л теплого молока додати 2 – 3 ст. ложки цукру та дріжджів і трішки борошна, добре вимішати до консистенції рідкої сметани, а потім ставимо в тепле місце, накривши рушником.

Коли підійде опара додаємо яйця, масло, решту цукру, олію, смалець, решту борошна, ваніль, цедру та коньяк. Замішуємо тісто і даємо йому підійти.

Після того, як тісто підійшло в мисці, викладаємо його на стіл, вимішуючи додаємо родзинки та цукати. Розділити тісто на кількість форм. Слід пам’ятати, що форму для випічки потрібно заповнити не більш як на третину. Змастити верхівки яєчним жовтком. Духовка повинна бути розігріта до 180ºС. Встановити форми з пасками на середній рівень духовки і випікати 50 – 60 хвилин (залежно від параметрів духовки і розміру форми). Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Прикрашати за бажанням.


«Смачного! Візьміть мій рецепт собі на замітку і ви не пошкодуєте! Бажаю всім смачної паски, радості, здоров'я та добробуту», — щиро закликає Владислав Дудник.

Жителі Великобудищанської ОТГ, які теж бажають поділитися своїм традиційним рецептом паски з односельцями, можуть надіслати ПОВІДОМЛЕННЯ на офіційну сторінку ГРОМАДИ у Facebook, а також додати своє фото, фото паски, яку випікають за цим рецептом та обов'язково вказати прізвище, ім’я і місце проживання. Всі рецепти будуть опубліковані. Сподіваємося, що наша рубрика допоможе вибрати і приготувати саме ту паску, яка припаде до смаку вашим рідним та близьким.
РЕЦЕПТ ПАСКИ ВІД ЖИТЕЛЯ ВЕЛИКОБУДИЩАНСЬКОЇ ГРОМАДИ ВЛАДИСЛАВА ДУДНИКА РЕЦЕПТ ПАСКИ ВІД ЖИТЕЛЯ ВЕЛИКОБУДИЩАНСЬКОЇ ГРОМАДИ ВЛАДИСЛАВА ДУДНИКА Reviewed by Пресцентр Великобудищанської ОТГ on квітня 06, 2020 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.