В передчутті Великодня завзяті господині хочуть
приготувати найсмачніші страви для всієї родини. Без сумніву, головною окрасою
Великоднього кошика є Великодній хліб або паска. Кожна ґаздиня випікає паску по своєму. І сьогодні в нашій рубриці
«ПОДІЛИСЬ СВОЇМ РЕЦЕПТОМ ПАСКИ» пропонуємо рецепт від жительки
Великобудищанської громади — творчої, талановитої, креативної, вродливої та
гарної господарки — Людмили
Володимирівни Костенко.
«Це пишна, класична великодня випічка. Процес
приготування тривалий і багатоетапний, зате паски виходять ніжними, солодкими й
ароматними», - говорить пані Людмила.
Інгредієнти:
• 1 кг
борошна
• 400 грам
молока
• 10
жовтків
• 100 грам
дріжджів
• 200 грам
масла, або маргарину
• 300 грам
цукру
• 0,5
чайної ложки солі
• 1
склянка родзинок
• 10 грам
ванільного цукру
• Маргарин
для змащування форм
Опара: дріжджі розчинити у молоці, додати 100 грам
цукру і 200 грам борошна. Перемішати
масу і поставити на півтори години в тепле місце, аби тісто
збільшилося в об'ємі вдвоє.
Потім додати родзинки, цукати, жовтки та всі інші
інгредієнти, замісити однорідне тісто і додати охолоджений жир.
Додавати до отриманого тіста просіяне борошно до тих
пір, поки тісто не почне відставати від рук. Викладати тісто у велику миску і
залишати підходити. Цей процес займе близько трьох годин. Коли тісто підійде,
викладати його на 1/3 у форми, попередньо змазані маргарином, і випікати в
духовці близько 40−60 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові паски спочатку повинні трохи охолонути. Тільки
після цього їх слід виймати з форм.
Щоб приготувати білу глазур потрібно: збити міксером
два білка і склянку цукру. Змащуємо таким кремом верхівки пасок і прикрашаємо
кондитерською посипкою.
Печіть, не сумнівайтеся: усе вдасться!
ЩОБ ВЕЛИКОДНЯ ПАСКА ВДАЛАСЬ, ПРОПОНУЄМО РЕЦЕПТ ВІД ЖИТЕЛЬКИ БРОВАРОК — ЛЮДМИЛИ КОСТЕНКО
Reviewed by Пресцентр Великобудищанської ОТГ
on
квітня 15, 2020
Rating:

Немає коментарів: