Хостинг для реселлеров

Seo Services

РЕЦЕПТ ПАСКИ ВІД ЖИТЕЛЬКИ КНИШІВКИ ОКСАНИ КОЗИ

Цьогоріч, вочевидь, значно більше родин пектимуть паски власноруч. Кількість рецептів в Інтернеті приголомшлива, але складно сказати, які є справді перевіреними. Тому ми з радістю допоможемо вам з вибором найбільш вдалого та перевіреного рецепту, адже за ними печуть паски наші земляки. І сьогодні в рубриці «ПОДІЛИСЬ СВОЇМ РЕЦЕПТОМ ПАСКИ» ми пропонуємо спробувати спекти Великодню здобу за рецептом жительки Великобудищанської громади, вправної господині, народної умілиці і просто красивої жінки — Оксани Кози.


 Інгредієнти:
-         мука — 600 грам,
-         молоко — 250мл,
-         дріжджі — 35грам,
-         цукор — 1 стакан,
-         масло — 125 грам,
-         яйця — 4 штуки,
-         дрібка солі
-         ізюм/цукати — по 30 грам,
-         ванілін чи ванільний цукор.

 Приготування.
Замішуємо опару — молоко нагріваємо, додаємо до нього дріжджі , цукор та частину муку і залишаємо на 30 хв. Масло розтоплюємо та охолоджуємо. У яєць відділяємо жовтки від білків, потім жовтки збиваємо з цукром, а білки збиваємо до гарної піни. Коли опара підійде добавляємо сіль, ванілін, жовтки з цукром, частину муки та збиті білки. Гарно вимішуємо, ставимо тісто на 1 годину в тепле місце. Потім робимо другий заміс та добавляємо попередньо замочений в теплій воді ізюм та цукати.
Форми змазуємо олією, заповнюємо тістом до половини і ставимо в тепле місце ще на 30 хв. Потім верх змазуємо збитим жовтком та випікаємо 40 хв. при температурі 180 градусів. Після випікання верх пасок змазуємо збитим білком із цукром.


Пані Оксана також наголосила, що під час замішування тіста у домі повинен бути мир і спокій, не повинно бути протягів, нічого не повинно гриміти, стукати. А також перед випіканням паски потрібно прочитати молитву і попросити благословення. І додає: «Думаю, мій рецепт звичайний, але паски спечені вдома набагато смачніші, ніж магазинні, бо в них вкладена любов до своїх рідних і близьких людей. А чого вартує тільки запах, який роздається по домівці при випіканні пасок. Здоба з магазину цього передати не може». І радить всім спробувати спекти паски за її рецептом. Не боятися, що не вдасться, адже людина так і не зрозуміє, якщо не спробує. Тож, нехай ваша Великодня випічка стане окрасою святкового столу.




Жителі Великобудищанської ОТГ, які теж бажають поділитися своїм традиційним рецептом паски з односельцями, можуть надіслати ПОВІДОМЛЕННЯ на офіційну сторінку ГРОМАДИ у Facebook, а також додати своє фото, фото паски, яку випікають за цим рецептом та обов'язково вказати прізвище, ім’я і місце проживання. Всі рецепти будуть опубліковані. Сподіваємося, що наша рубрика допоможе вибрати і приготувати саме ту паску, яка припаде до смаку вашим рідним та близьким.

РЕЦЕПТ ПАСКИ ВІД ЖИТЕЛЬКИ КНИШІВКИ ОКСАНИ КОЗИ РЕЦЕПТ ПАСКИ ВІД ЖИТЕЛЬКИ КНИШІВКИ ОКСАНИ КОЗИ Reviewed by Пресцентр Великобудищанської ОТГ on квітня 10, 2020 Rating: 5

1 коментар:

  1. Дуже рада бачити на сторінках вашого видання свою однокласницю. Але не можу мовчати: давайте крім традицій пекти паску будемо нести традицію писати грамотно.
    І. п грам, грами

    Р. п грама, грамів

    Д. п.- граму, грамам

    В. п.- грам, грами

    Т. п грамом, грамами

    П. п.- (в) грамі, (в) грамах.

    ВідповістиВидалити

На платформі Blogger.