Хостинг для реселлеров

Seo Services

СКІЛЬКИ ОБ’ЄДНАНИХ ГРОМАД БУДЕ НА ПОЛТАВЩИНІ ТА КОЛИ ЗАТВЕРДЯТЬ ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН



59 об’єднаних територіальних громад – саме стільки має бути на Полтавщині згідно з постановою проєкту Кабміну про затвердження перспективного плану Полтавської області.
10 квітня в розпочалися останні обговорення проєктів перспективних планів формування територій громад областей перед розглядом цих документів на засіданні Кабінету Міністрів. Як повідомив В’ячеслав Негода, заступник міністра розвитку громад та територій, навіть після трьох раундів консультацій по більшості перспективних планів усе ще є пропозиції ОДА, з якими не погоджується Мінрегіон чи асоціації органів місцевого самоврядування. 
Щодо перспективного плану Полтавської області, то його також першочергово опрацювали асоціації органів місцевого самоврядування. Зокрема, й до Асоціації міст України надійшов проєкт постанови Кабміну про завтердження плану нашої області. Зазначимо, Полтавське регіональне відділення Асоціації міст Україна (РВ АМУ) нарховує майже 50 членів – це більшість ОТГ регіону та всі міста. 
Проєктом передбачено створення в Полтавській області 59 ОТГ. Полтавським РВ АМУ вивчений та опрацьований даний проєкт. Маємо певні зауваження,– коментує Олександр Полупан, консультант з правових питань проєкту ПУЛЬС Полтавського РВ АМУ. – На загальних зборах регіонального відділення які відбулися в лютому в Миргороді члени АМУ висловилися за створення Ромоданівської селищної ОТГ (Миргородський район) та Березоворудської сільської ОТГ (Пирятинський район), які не передбачені проєктом перспективного плану. Зазначені пропозицій направлені до АМУ.
Зазначимо, на початку березня оновлений перспективний план передбачав 58 об’єднаних територіальних громад в Полтавській області.
У нинішньому плані в Кобеляцькому районі замість однієї планується створити дві ОТГ: Кобеляцьку та Білицьку. 
Разом з тим нині існуючу Засульську ОТГ таки поглине потенційна Лубенська громада, яка об’єднає увесь район, аналогічно в Хорольському районі, де нині існує 4 сільські ОТГ, буде одна – Хорольська, в Новосанжарському замість 5 громад передбачено створення трьох: Новосанжарської, Драбинівської та Нехворощанської, у Кременчуцькому районі, згідно з планом, не буде нині існуючих Новознам’янської та Недогарківської ОТГ, а натомість – Кам’янопотоківська, Омельницька, Піщанська, Пришибська сільські та Кременчуцька міська ОТГ.
Нагадаємо, що чимало баталій було навколо розширення меж Опішнянської ОТГ, зокрема щодо приєднання до неї Ставківської та Кирило-Ганнівської сільських рад. В запропонованому проєкті від Кабміну передбачено, що Кирило-Ганнівська сільська рада ввійде до складу Опішнянської ОТГ, а Ставківська – до Зіньківської.
Найбільшою так і залишається Полтавська ОТГ – 56 населених пунктів, а кількість населення збільшиться з 288 тисяч 324 осіб до 314 тисяч 371 особи.
Уже до кінця цього місяці всі проєкти перспективних планів будуть подані на розгляд Уряду, який наразі затвердив  перспективні плани формування територій громад Житомирської, Миколаївської та Харківської областей.

Джерело:

СКІЛЬКИ ОБ’ЄДНАНИХ ГРОМАД БУДЕ НА ПОЛТАВЩИНІ ТА КОЛИ ЗАТВЕРДЯТЬ ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН СКІЛЬКИ ОБ’ЄДНАНИХ ГРОМАД БУДЕ НА ПОЛТАВЩИНІ ТА КОЛИ ЗАТВЕРДЯТЬ ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН Reviewed by Пресцентр Великобудищанської ОТГ on квітня 22, 2020 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.