Хостинг для реселлеров

Seo Services

ПОЛТАВСЬКА ОДА ВЕДЕ ПЕРЕМОВИНИ З МОЗ ПРО ПОМ'ЯКШЕННЯ КАРАНТИНУ В ОБЛАСТІ


МОЗ вважає, що Полтавщина не готова послаблювати карантин, але керівництво області  каже, що у нашому регіоні найбільш сприятлива ситуація для послаблень умов.
Перший заступник голови ПОДА Дмитро Лунін розповів 22 травня, що Полтавщина потрапила до списку не готових до послаблення карантину областей від МОЗ через невелику кількість тестувань на коронавірус. За його словами, в області не проводять більше тестувань не тому, що не мають для цього потужності, а через те, що немає підозр:
Ми зараз проводимо наради з МОЗ. Нашу область віднесли до тих, що не готові послаблювати карантин, але насправді у нас ледь не найсприятливіші умови для цього, аніж в інших регіонах. У нас мало тестувань через те, що мало підозр і нових випадків. Це все видно у статистиці. Зараз ми з ними на зв’язку, розбираємо ситуацію, але сьогодні в області можна послаблювати карантин. Це точно.
 За інформацією МОЗу, Полтавська область не готова до послаблення карантинних умов, бо  показник «охоплення тестуванням» менший, аніж має бути більше. Тобто, на Полтавщині має бути охоплення тестування 12 людей на 100 тисяч населення, але сьогодні це показник – 7,32. В ОДА це пояснюють тим, що підозр на коронавірус немає, а робити тестування випадковим людям ніхто не буде, адже це не передбачено рішеннями уряду.
Інші показники «інцидентність» та «завантаженість ліжок» по Полтавській області в нормі, тому до них МОЗ претензій не має.
Це означає, що до засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбудеться сьогодні о 17:00, полтавська влада завершить перемовини з МОЗ. І, за словами Дмитра Луніна, сьогодні на Полтавщині таки послаблять карантин.
Полтавська міська влада наразі очікує на рішення обласної комісії ТЕБ і НС. Секретар міськради Олександр Шамота каже, якщо порівнювати статистику Львівської та Полтавської областей, то виходить, що на Львівщині більший показник хворих на 100 тисяч населення. І попри це, МОЗ вважає, що на Полтавщині послаблювати карантин не можна, а на Львівщині можна:
Полтавська область не підпадає, бо недостатня кількість ПЛР-тестувань. Згідно з методикою У нас зараз 7, 32 на 100 тисяч. Саме тому, ми не підпадаємо. Хоча 1,5% тільки хворих на коронавірус. Питання не в тому чи є ПЛР-тести. Матеріалу достатньо, а питання в тому, що в Полтаві 15 день поспільне зафіксовано жодної позитивної проби. Всі 40 людей уже вилікувалися. Ми нуль маємо з 18 числа, при тому, що наші медики первинної ланки кожну найменшу підозру перевіряють. Усі заходи, які вжила Полтава, дали ефект.
Джерело:
 https://zmist.pl.ua
ПОЛТАВСЬКА ОДА ВЕДЕ ПЕРЕМОВИНИ З МОЗ ПРО ПОМ'ЯКШЕННЯ КАРАНТИНУ В ОБЛАСТІ ПОЛТАВСЬКА ОДА ВЕДЕ ПЕРЕМОВИНИ З МОЗ ПРО ПОМ'ЯКШЕННЯ КАРАНТИНУ В ОБЛАСТІ Reviewed by Інформаційний центр on травня 22, 2020 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.