Хостинг для реселлеров

Seo Services

ПОЧАТКОВА ШКОЛА, ГІМНАЗІЯ, ЛІЦЕЙ: У ПОЛТАВСЬКІЙ ОДА РОЗПОВІЛИ ПРО РЕФОРМУ ОСВІТИ ТА ПРОБЛЕМИ, З ЯКИМИ ЗІТКНУЛИСЯ В РЕГІОНІ



Із набранням чинності Закону України “Про повну загальну середню освіту” мережа закладів загальної середньої освіти зміниться відповідно до визначених у законі типів закладів – “початкова школа”, “гімназія”, “ліцей”. Особливу увагу при формуванні мережі відведено профільному навчанню та розвитку мережі старшої профільної школи. Зокрема, з 1 вересня 2024 року ліцеї повинні функціонувати, як окремі юридичні особи.


На цьому наголосила директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська під час наради в облдержадміністрації, де розглядали питання “Про формування мережі ліцеїв у Полтавській області”.

“На даний час визначена орієнтовна кількість закладів, що надаватимуть профільну освіту в області. 28 профільних комунальних ліцеїв на базі закладів загальної середньої освіти, у тому числі, що будуть передані із комунальної форми власності органів місцевого самоврядування в управління обласній раді шляхом зміни їх засновника. Це 8 – у містах із населенням більше 50 тисяч осіб (Полтава (4), Кременчук (3), Горішні Плавні (1)); більше 20 тисяч осіб – у Лубнах, Миргороді, Гадячі, Зіньківському, Карлівському, Кобеляцькому, Котелевському, Оржицькому, Хорольському районах, Ланнівській, Лохвицькій, Решетилівській, Великобагачанській, Глобинській, Гребінківській, Михайлівській, Піщанській, Семенівській (по 1), Пирятинській (2) об’єднаних територіальних громадах. Також передбачається створення військового ліцею у Полтаві”, – повідомила Віта Ковальська.

Однією з головних проблем, зауважила вона, є те, що нормативна база щодо функціонування ліцеїв оновлюється, та не забезпечує на даний час виконання вимог у повному обсязі Законів України “Про освіту” та “Про повну загальну середню освіту”.

“Також немає положення про профільний комунальний ліцей. У зв’язку з цим виникають труднощі у розробці та затвердженні штатного розпису закладу освіти. Не розроблено Міністерством освіти і науки України Концепцію старшої профільної школи (що забезпечуватиме здобуття освіти протягом трьох років – 10-12 класи), де будуть виписані критерії старшої профільної школи та вимоги до її матеріально-технічного забезпечення”, – відзначила директор Департаменту освіти і науки.

Також серед перепон Віта Ковальська назвала відсутність якісного дорожнього покриття, особливо у сільській місцевості, та потребу в автобусах. Наразі в черзі на шкільні автобуси чекають 45 навчальних закладів, а загальна потреба на Полтавщині – понад 80.

Джерело: https://np.pl.ua/

ПОЧАТКОВА ШКОЛА, ГІМНАЗІЯ, ЛІЦЕЙ: У ПОЛТАВСЬКІЙ ОДА РОЗПОВІЛИ ПРО РЕФОРМУ ОСВІТИ ТА ПРОБЛЕМИ, З ЯКИМИ ЗІТКНУЛИСЯ В РЕГІОНІ ПОЧАТКОВА ШКОЛА, ГІМНАЗІЯ, ЛІЦЕЙ: У ПОЛТАВСЬКІЙ ОДА РОЗПОВІЛИ ПРО РЕФОРМУ ОСВІТИ ТА ПРОБЛЕМИ, З ЯКИМИ ЗІТКНУЛИСЯ В РЕГІОНІ Reviewed by Інформаційний центр on липня 27, 2020 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.