Хостинг для реселлеров

Seo Services

ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА РАДА ВИМАГАТИМЕ ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕВІРОК ТА ПОЗБАВЛЕННЯ ЛІЦЕНЗІЙ ГАЗОРОЗПОДІЛЬНИХ КОМПАНІЙ, ВИННИХ У НЕОБҐРУНТОВАНОМУ ЗАВИЩЕННІ ТАРИФІВ

 


Полтавська обласна рада вимагатиме від правоохоронних та контролюючих органів проведення перевірок діяльності газорозподільних компаній. Відповідне рішення депутати підтримали під час позачергової сесії обласної ради 14 січня. Також вони запропонували НКРЕКП відкликати ліцензію газорозподільних компаній, винних у необґрунтованому завищенні тарифів.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький на своїй сторінці у фейсбуці розмістив відео з поясненням позиції обласної ради щодо ситуації, яка склалася з тарифами.

“Сказати, що вони (газорозподільні компанії, – ред.) банкрути – ні. Вони просто заробляють на іншому. Будучи у боргах перед “Нафтогазом”, вони хочуть швидко погасити ці борги за рахунок споживачів Полтавської області. Всі депутати Полтавської обласної ради одностайні щодо таких компаній”, – заявив Олександр Біленький.

Дещо простіша ситуація, за його словами, у Кременчуці.

“Там і підняття тарифу було не таке високе, і логічно ситуацію пояснив керівник підприємства. Всі інші – не те, що плавали, але… Особливо “Лубнигаз” – просто поставив “стінку” і, взагалі, не був готовий до компромісу”, – розповів голова облради.

Саме тому Полтавська обласна рада звернулася до правоохоронних органів з метою перевірки чи аудиту цих підприємст, щоб отримати чітке пояснення: чому  саме ТАКІ тарифи і саме ТАКИЙ прибуток були закладені. Також депутати запропонували НКРЕКП відкликати ліцензію газорозподільних компаній, винних у необґрунтованому завищенні тарифів.

“У цій ситуації, я вважаю, НКРЕКП доцільно буде виступити регулятором та анулювати ліцензії цим компаніям на газорозподільчі функції. Загалом, є пропозиція керівника НКРЕКП: якщо компанія має менше, ніж 100 тис. споживачів, її взагалі не пускати на ринок. Вони вже зараз не видають ліцензії компаніям, де є менше 100 тис. споживачів. Наприклад, “Гадячгаз” (22 тис. споживачів), “Лубнигаз” (трохи більше 60 тис. споживачів). Тобто, логіка НКРЕКП: через рішення сесії Верховної ради ці компанії ліквідувати, лишивши ліцензій. Так їх поглинуть більші компанії; ті, які відповідально ставляться і які, за рахунок об’єму, можуть понизити тарифи. Такою є логіка регулятора. І ми її підтримуємо”, – відзначив Олександр Біленький. 

Джерело: https://np.pl.ua/

ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА РАДА ВИМАГАТИМЕ ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕВІРОК ТА ПОЗБАВЛЕННЯ ЛІЦЕНЗІЙ ГАЗОРОЗПОДІЛЬНИХ КОМПАНІЙ, ВИННИХ У НЕОБҐРУНТОВАНОМУ ЗАВИЩЕННІ ТАРИФІВ ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА РАДА ВИМАГАТИМЕ ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕВІРОК ТА ПОЗБАВЛЕННЯ ЛІЦЕНЗІЙ ГАЗОРОЗПОДІЛЬНИХ КОМПАНІЙ, ВИННИХ У НЕОБҐРУНТОВАНОМУ ЗАВИЩЕННІ ТАРИФІВ Reviewed by Інформаційний центр on січня 16, 2021 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.